NTC platforma

Na tej platformi boste našli 5 modulov usposabljanja, ki vsebujejo niz aktivnosti za skupinsko delo, gradiva za obrnjeno/samostojno učenje in navodila za domačo nalogo.

Vsebina vsakega modula vam bo pomagala ne le spoznati temo, temveč tudi pridobiti potrebne spretnosti in samozavest, da boste lahko ravnali v skladu z njo.

Izberete lahko modul, ki vam najbolj ustreza, in začnete delati. Partnerji projekta NTC priporočajo, da začnete z modulom Podpora in priznavanje, ki je nekakšna osnova, na kateri lahko gradite skupinsko podporo.

Lahko se tudi sami pridružite skupini ali ustanovite skupino za mlade matere in začnete pomagati tudi drugim materam. V tem primeru postanete moderator in si oglejte informacije v naslednjem razdelku:

Kako poteka

Tu so glavni koraki, ki jih morate opraviti

Glavni koraki programa usposabljanja so:

Pridružite se skupini mladih mater ali jo ustanovite. Če ne želite sami oblikovati skupine in postati moderator, se lahko odločite, da se obrnete na enega od nacionalnih partnerjev projekta in se pridružite skupini prek njih.

Nato bo skupina sodelovala pri različnih skupinskih aktivnostih na različne teme. Te si lahko ogledate v vsakem modulu spodaj.

Vsak modul vsebuje tudi gradivo za obrnjeno učenje, ki podpira samostojno učenje in je namenjeno samostojnemu raziskovanju vsake matere.

Teme vključujejo tudi gradiva za domačo nalogo, kjer vsaka mati dobi nekaj manjših nalog in vaj, ki jih lahko opravi doma, da se nauči več o temi in modulu programa usposabljanja Povezujmo se.

Začnite z usposabljanjem zdaj in uživajte na poti!

Pridružite se skupini!

Partnerji projekta Povezujmo se trenutno ustanavljajo nacionalne skupine mladih mamic, ki si bodo v prijetnem in varnem vzdušju nudile podporo in pomoč. Če želite izvedeti več o možnostih v svoji državi/regiji, se obrnite na ustreznega nacionalnega partnerja.

Moduli

Ko ste se enkrat pridružili skupini ali jo ustanovili, lahko do modulov, dejavnosti in vsebine dostopate tukaj:

Podpora in priznavanje

Glavne teme so: mreženje, povezovanje, ustvarjanje skupnosti, razvijanje socialnih veščin.

Od samoroga do modrosti

Glavne teme vključujejo: razvoj kritičnega mišljenja, pomoč pri odpravljanju stereotipov, delo na področju spolnih vlog ter pričakovanj in stereotipov o materinski vlogi.

Samouresničevanje

Glavne teme vključujejo: avtoportret skozi „materinski dnevnik“, potrebe po psihološkem samozavedanju, materinske vloge, skrb zase.

Skrb za otroka

Glavne teme vključujejo: prva pomoč, znanje in spretnosti o razvoju otrok

Kreativno upravljanje življenja

Glavne teme vključujejo: reševanje problemov z ustvarjalnim delom, razmišljanje izven okvirjev – kako sami poiskati rešitve za probleme, upravljanje s časom.